Facebook for personer med synshandicap

(Billede: Facebook)

Facebook har lanceret en ny funktion, som hjælper personer med synshandicap til at forstå de billeder, der ofte bliver tilføjet statusopdateringer.  

I dag er opdateringerne i høj grad en visuel oplevelse, som gør, at personer med synshandicap ofte mister betydningen af en statusopdatering, når der tilføjes et billede til nogle få ord. Et billede siger mere end 1000 ord ifølge et gammelt kinesisk ordsprog.

Takket være ny teknologi kan personer med synshandicap nu få at vide, hvad der er på billedet. En ny funktion i Facebooks iOS-app’en identificerer billedets objekter, som så bliver læst op for brugeren. I første omgang er denne funktion kun lanceret på engelsk. Hvis der er et tydeligt billede af en person fra brugerens Facebooks-venneliste, vil dennes navn også blive nævnt.

Fx der er et billede af to glade personer med teksten ”Vi er endelig nået frem”, som er en del af brugerens Facebookvenner, vil den nye funktion på engelsk læse højt for personen med synshandicap: Billedet indeholder to personer, Sandra og John, smiler, solbiller, hav, himmel, udenfor.  

Derved hjælper Facebook nu personer med synshandicap med at danne deres egne forestillinger af, hvad deres venner forsøger at formidle via billeder. Denne nye teknologi giver brugere med synshandicap en chance for også at være med på sociale medier uden store begrænsninger. 

Læs mere her