Kortfilm om FN's Handicapkonvention

Her er en kort animationsfilm om, hvad Handicapkonventionen er. Kortfilmen er med tegnsprogstolkning. Den forklarer, hvad dine rettigheder er.

Institut for Menneskerettigheder har fået TV-Glad til at producere denne video, som også kan findes på www.youtube.com – Se den i fuld skærm her

Læs mere om Institut for Menneskerettigheder her.

En konvention er en international aftale med forpligtelser og principper. FN’s Konvention om rettigheder for personer med handicap blev vedtaget af FN’s Generalforsamling den 13. december 2006. Danmark har ratificeret konventionen med ikrafttræden den 24. august 2009 uden forbehold for Grønland, og derfor gælder FN’s handicapkonvention for Grønland. Det betyder, at Grønland forpligter sig til at indrette retsregler og administrativ praksis i overensstemmelse med konventionen.

Læs mere om det på vores hjemmeside her.

Læs mere på Naalakkersuisuts hjemmeside her.